Doula sau insotitor la nastere – o marturie a unei mamici

Iata o marturie de la draga mea prietena, Monica, alaturi de care am avut onoarea sa iau parte la nasterea baietelului ei, Bogdan, in calitate de ¬†insotitor la nastere sau “doula”.

“Pana nu demult, habar n-aveam ce-nseamna o doula.. chiar si dupa ce-am aflat, n-am fost convinsa de ‘utilitatea’ ei la nastere. Am avut, cu totul intamplator, bucuria sa am parte de sprijinul Anei la nastere si m-am convins ! Avand un copil de 2 ani acasa n-am avut timp sa-mi planific in detaliu nasterea.. aveam multe in minte dar mi se parea ca le voi spune pe moment medicului si totul va fi minunat.. Mi-am dat seama dupa nastere ca fara un plan scris n-ar fi fost asa.. Noroc ca s-a tinut Ana de mine si-am facut impreuna un plan al nasterii care mi-a organizat putin gandurile.

Mi-a prins foarte bine s-o am alaturi. S-a asigurat ca planul meu de nastere sa fie adus la cunostinta personalului medical implicat, s-a ‘luptat’ in locul meu cu o moasa nu tocmai prietenoasa si s-a asigurat ca pozitiile de travaliu le stabilesc eu dupa cum simt (in ciuda moasei care si-ar fi dorit altceva…) M-a ajutat enorm cu un super-masaj (credeam sincer ca in travaliu nimic nu te poate ajuta.. ca pur si simplu e ceva ce trebuie sa treaca… ma bucur ca mi-a demonstrat contrariul)
Mi-a facut foarte bine s-o aud, sa am pe cineva cunoscut alaturi, a pus mult suflet si asta mi-a dat mie putere.
I-a fost de un real folos si sotului meu ramas acasa cu fetita noastra cea mare. Spre finalul travaliului, cand nu-mi ardea de vorbit la telefon si de linistit pe altii, l-a sunat ea si l-a asigurat ca totul decurge normal; tot de la Ana a aflat si ca s-a nascut bebe la foarte scurt timp dupa nastere.
A ramas cu mine mult timp in salon, s-a ocupat de toata hartogaria ce trebuia completata, s-a-ngrijit de bagajul meu, a avut grija ca singura mea preocupare sa fie bebelusul.
Cu siguranta poti sa faci fata travaliului si singur, dar e mult mai usor daca ai alaturi o doula. O recomand cu mare drag pe Ana, e foarte bine pregatita sa faca asta, se implica cu tot sufletul si asta conteaza enorm !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *