cursuri lamaze 2

Cursuri Pregatire pentru Nastere

 

Ana Gogan in travaliu

Ana in timpul travaliului

Sarcina si nasterea sunt ceva natural si obisnuit; totusi, atat sarcina cat si nasterea si apoi ingrijirea bebelusului ridica de multe ori intrebari, dileme si chiar crize in viata femeii si a familiei care le parcurg.
A devenit o moda in lumea noastra sa mergem la tot felul de cursuri. De ce inca un curs? De ce educatie prenatala pentru sarcina, nastere si ingrijirea bebelusului?
Pentru ca femeile (si partenerii lor) devin vulnerabile in aceasta perioada; pentru ca au nevoie de informatii pentru a sti ce li se intampla; pentru ca informatiile adunate de pe internet sau din surse neautorizare pot de multe ori sa faca rau sau sa nu ajute; pentru ca o femeie pregatita (cu informatii si sprijin, plina de incredere si sustinuta) face fata mult mai bine sarcinii, nasterii si perioadei post partum decat una nepregatita; pentru ca impartasirea experientelor din sarcina si discutarea evenimentelor viitoare cu un grup de suport (alte gravide si cupluri de viitori parinti) si cu un educator prenatal ajuta mamele sa faca din momentul nasterii o amintire pozitiva, la care se vor gandi cu drag apoi.
Cursurile prenatale pentru gravide includ informatii competente si autorizate despre sarcina (transformari anatomice, emotionale, hormonale, alimentatie, stil de viata sanatos) travaliu si nastere (faze travaliu, masuri de confort in timpul travaliului, tipuri de gestionare a durerii in timpul travaliului, relaxare, respiratie, medicatie si interventii, cezariana) alaptare si ingrijirea bebelusului nou nascut.

Curs Lamaze

La curs


Taticii care participa la curs nu trebuie sa plateasca suplimentar. Mai mult, la final li se ofera atestat de absolvire a cursului de puericultura prin care primesc 10 zile libere dupa nasterea bebelusului, pentru ingrijirea lui, doar stiu ce au de facut de acuma! Cursurile prenatale se pot desfasura in 6 sedinte (a cate 2 ore) sau in 4 sedinte (a cate 3 ore) sau intr-o sesiune accelerata de cateva ore pe parcursul unei zile pentru gravidele aflate pe ultima suta de metri inaintea nasterii.

Tariful cursului prenatal este de 300 lei / gravida (care poate veni insotita de partener, fara alte costuri suplimentare).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *