DOULA – Insotitor la nastere

Doula sau “prietena la nastere” sau “insotitor la nastere” este  persoana specializata (fara a fi cadru medical) care are deja o legatura stabilita cu femeia gravida din timpul celor 9 luni de sarcina si o va insoti pe durata travaliului, a nasterii si in perioada de recuperare postpartum pentru a-i acorda sprijin fizic si emotional.
Prezenta doulei va influenta starea de sanatate a femeii la nivel fiziologic, social, emotional si psihologic, dar si pe cea a nou nascutului si a familiei in experienta nasterii si in perioada imediat urmatoare.
Cateva aspecte foarte importante care sunt influentate de prezenta unei doula alaturi de femeia gravida in procesul nasterii:

  • reduce incidenta cezarienei
  • poate reduce durata travaliului
  • reduce dependenta crescuta de analgezice si anestezie epidurala
  • creste initierea alaptarii imediat dupa nastere si continuarea alaptarii
  • creste gradul de satisfactie a mamei fata de experienta nasterii
  • poate reduce incidenta tulburarilor de stare post partum si a depresiei post partum
  • creste increderea noilor parinti in capacitatea de a-si ingriji nou nascutul

Dragi viitoare mamici, faceti din experienta nasterii un moment de neuitat, plin de implinire, avand alaturi de voi o DOULA care, pe langa partenerul vostru (daca el doreste sa asiste la nastere), sa va dea increderea si sprijinul necesar pentru a naste asa cum va doriti.
Dorinta mea sincera este sa va sprijin si mi-as dori ca nici o femeie sa nu fie privata de acest drept si bucurie de a avea alaturi la nastere persoane capabile sa o sustina exact asa cum are ea nevoie. Haideti sa ne cunoasteam, daca simtiti ca doriti sa va fiu alaturi la minunea aducerii pe lume a copilului vostru.

Ana, cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *