Listening Partnership

listeningListening partnership e un concept minunat creat de Hand in Hand Parenting si pe care l-am experimentat prima data intr-o intalnire cu Otilia Mantelers, care e trainer de Parenting prin Joc. Destinat parintilor (dar nu numai, ci si oricarei femei sau oricarui barbat fara copii), e un instrument terapeutic de ascultare prin care reusim sa ne detensionam, sa scoatem la suprafata si sa exprimam in diverse forme, tensiunile emotionale care ne coplesesc si uneori ne fac incapabili sa relationam sanatos si eficient cu copiii nostri (sau cu ceilalti oameni din familie / cercul de apropiati).

Oferindu-i celeilalte persoane oportunitatea de a vorbi despre gandurile si sentimentele ei, si plecand de la premisa ca e o persoana pe deplin iubitoare, capabila, inteligenta si singura in masura sa isi rezolve lucrurile din viata ei, ii cream spatiul sa isi manifeste si sa isi descatuseze intregul potential si toata inteligenta interioara.

Intr-un cadru de respect si atentie totala la celalalt, construind relatia cu incredere si pastrand confidetialitatea asupra celor “ascultate” intr-o sesiune impreuna, deschidem usi nebanuite pentru ca emotii puternice, suparari recente sau adanci ascunse in noi (poate de pe vremea prorpie noastre copilarii), rani pe care le purtam de ani si care se reactiveaza cu un comportament anume al copilului nostru, sa iasa la suprafata constiintei si sa le exprimam, sa le descarcam, sa ne vindecam de ele. Astfel facem loc in noi pentru manifestarea altor emotii, unei intelegeri mai clare, creativitatii de a ne purta, de a gandi si a face lucrurile altfel, disponibilitatii pentru conectare / reconectare cu copiii / partenerii / familia / prietenii nostri. Facem loc mai mult pentru a ne vedea pe noi, in toata maretia noastra, pe care o purtam inauntru si care asteapta sa se manifeste.

Daca va doriti unul sau mai multe lucruri din cele de mai sus, intr-o sesiune (si mai multe) de Listening partnership, le puteti incerca, descoperi alaturi de mine.

Va invit sa incercati! In spiritul economiei darului si din dragoste pentru voi, femei minunate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *